FAQ om SMSlån

Är du intresserad av ett SMSlån med snabb utbetalning? Ett smslån kan vara räddningen för den som är i behov av snabba pengar och som inte har möjlighet att vänta på nästa månadslön. Det kan också vara en lösning för dig som vill ha en buffert om något oväntat skulle inträffa eller för dig som behöver betala en oförutsedd utgift.

Genom åren har SMSlån fått en ganska dålig klang, men det är inte för ingenting. Till en början var dessa lån ganska osäkra och kom från oseriösa aktörer. Det var t.ex. inte ovanligt att lånen hade en mycket hög ränta som gjorde det dubbelt så dyrt att låna, men återbetalningstiden var också orimligt kort. Än idag har SMSlån sämre krav än många andra låneformer, t.ex. privatlånet, men villkoren är betydligt mer acceptabla idag än de var igår.

Vanliga frågor och svar om SMSlån
Funderar du på att ansöka om ett SMSlån? Då har du säkerligen en hel del frågor och funderingar om låneformen och hur den fungerar. Här nedan har vi därför samlat några av de vanligaste frågor som kan uppkomma, så att du kan låna med större trygghet.

1. Hur mycket kan man låna med ett SMSlån?

SMSlån är kända för sina lägre lånebelopp och det är också därför lånekraven är betydligt lägre. Hur mycket du kommer att få låna är mycket varierande och beror bland annat på aktör och din kreditvärdighet. Det vanligaste är att långivare erbjuder belopp på 500-10 000 kronor.

2. Vad krävs för att få ett SMSlån?

SMSlån har mycket lägre krav än många andra låneformer, men det innebär inte att du automatiskt kommer att bli beviljad ett lån. Till att börja med måste du vara minst 18 år för att få ansöka, vara folkbokförd i Sverige och inneha ett svenskt personnummer. Du måste också ha ett abonnemang i ditt namn och kunna uppvisa en taxerad inkomst.

3. Kan man ansöka om SMSlån med betalningsanmärkningar?

SMSlån är en av få låneformer som beviljar lån, även om du har betalningsanmärkningar bakom dig. Observera att detta inte gäller alla långivare och banker på marknaden, men de absolut flesta. Viktigt att komma ihåg är att en betalningsanmärkning är ett bevis på dålig återbetalningsförmåga och kan innebära att du får sämre lånevillkor.

4. Vilken ränta har ett SMSlån?

Räntan för SMSlån ligger fortfarande högt jämfört med många andra konsumtionslån. Det är svårt att säga exakt hur mycket du kommer behöva betala i ränta, men en procentsats mellan 20-100 % är inte helt omöjlig. Därför är det viktigt att du jämför SMSlån innan du väljer, så att du kan hitta det billigaste lånet för dig.

Pengar i fickan - Plånbok

5. Finns det SMSlån utan UC?

Idag kan du ansöka om SMSlån utan att aktören tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Detta alternativ passar bra för dig som vet med dig att du har många kreditupplysningar bakom dig som kan orsaka problem för ditt lånelöfte. Istället för UC använder sig aktören av Bisnode eller Creditsafe för din kreditupplysning.

6. Hur lång återbetalningstid gäller?

Precis som när det kommer till beloppet kommer också återbetalningstiden variera en hel del, t.ex. beroende på vilket belopp du ansökt om och hur bra ekonomi du har. SMSlån har dock en mycket kort återbetalningstid överlag och det är inte omöjligt att du behöver betala tillbaka summan inom 30 dagar. Är det ett större belopp som du har lånat kan du få längre tid på dig, men observera att 90 dagar brukar vara det absolut mesta som banken erbjuder. Om du inte har möjlighet att betala tillbaka i tid bör du undvika SMSlån helt.